Cristaloterapie

Cristaloterapia


Cristaloterapia este un sistem de proceduri si tehnici care contribuie la redobandirea starii de bine a corpului si a mintii cu ajutorul cristalelor si a pietrelor semipretioase. Aceasta terapie se bazeaza pe capacitatea in mod deosebit a cristalelor de cuart de a armoniza campul de energie a fiintelor vii spre care isi indreapta vibratiile sub coordonarea terapeutului. Cristaloterapia are rolul de a stimula puterea naturala de vindecare a organismului. Cristalele, cu o subliniere speciala asupra cristalelor transparente de cuart, au o actiune particulara de a dirija fluxurile energetice ale organismului atat pe plan functional cat si pe plan psihoemotional.

Pentru fiecare suferinta exista un cristal care reprezinta vindecatorul tacut. Cristaloterapia si-a dovedit eficienta pentru inlaturarea blocajelor energetice, la cresterea vitalitatii, restabilirea echilibrului energetic si a armoniei la toate nivelurile organismului uman. Cristalele au capacitatea de a combate stresul si anxietatea, cresc capacitatea de concentrare, cresc capacitatea de adaptare a organismului la schimbari, ajuta procesul de eliminare a excesului de greutate, realizand acel nivel optim intre trup, minte si spirit.

Cristalele reduc sau chiar pot elimina complet starile negative de teama, panica, tensiune, furie si pot sa induca stari pozitive precum curajul, increderea, bucuria. Cristaloterapia nu are contraindicatii si nu da efecte adverse.

Fiecare pacient va avea o structura personalizata a sedintei de cristaloterapie. In momentul aplicarii cristalului in zona organului afectat, cristalul transmite vibratii care au rolul de a impulsiona organul vizat sa functioneze corect. Una din terapiile de baza in cristaloterapie este de a diminua si chiar a elimina durerea. Procesul ameliorarii, precum si cel al vindecarii suferintelor pacientului depinde de cat de receptiv este acesta la vibratiile cristalelor, vechimea afectiunii (suferinta), tratamentul medical administrat – tratament care este obligatoriu a fi pastrat administrarea acestuia in continuare iar terapia complementara – cristaloterapia poate fi urmata in paralele cu tratamentul medical.