Terapia cu remedii florale Bach

Terapia cu remedii florale Bach


Terapia florala Bach reprezinta calea catre echilibrarea emotionala, increderea in sine si sanatatea sufletului. Sunt 38 de remedii florale Bach si fiecare remediu este asociat cu o stare psiho-emotionala de baza. Aceste remedii nu produc dependenta, nu au efecte adverse, sunt recomandate cu bune rezultate copiilor, pot reprezenta un ajutor important pentru femeile insarcinate si prin combinarea mai multor remedii florale terapia ofera si un remediu excelent pentru situatii care necesita o abordare terapeutica sau resuscitare urgenta, respectiv rescue remedy. Cabinetul “Medissa Vita” foloseste in terapie si ofera clientilor doar remediile florale originale ale Dr. Edward Bach prin reteaua de farmacie agreata de catre Bach Centre, Londra - Anglia.

Bolile, dezechilibrele, neajunsurile pe care trupul si sufletul nostru le percep pot fi ameliorate cu ajutorul florilor, ceea ce indreptateste afirmatia – remediile florale reprezinta o medicina a sufletului. Activarea potentialului de vindecare, cresterea capacitatii de aparare a organismului vor conduce la schimbarea atitudinii pacientului fata de boala, la schimbarea vietii fata de cei din jur si fata de sine.

In cadrul procedurilor implicate de aceasta terapie, pacientul vorbeste terapeutului de ceea ce il doare asa precum intr-un mod cu totul deschis ar face acest lucru fata de un bun prieten, fata de duhovnicul sau. Terapeutul va intelege cauza adevarata a dizarmoniilor si dincolo de cuvintele rostite de catre pacient. Statistica a evidentiat pe primele locuri suferintele derivate din – o frica inexplicabila, atacul de panica, somnul necalitativ mergand pana la insomnia intr-o forma usoara, ca fiind situatiile cu cea mai mare adresabilitate catre terapia cu remedii florale Bach.

Cele 38 de remedii florale detectate de catre dr. Edward Bach dupa o laborioasa cercetare si indelungata experienta sunt aplicabile cu succes situatiilor dizarmonice care vizeaza frica, incertitudinea, panica, preocuparea excesiva pentru bunastarea celorlalti, singuratatea, lipsa preocuparii pentru prezent, dezamagirea. Spre efectul scontat pacientul trebuie sa aiba deschidere sufleteasca si disponibilitate.

Remediile florale Bach nu au contraindicatii sau interdictii de administrare in paralel cu alte tratamente. Metoda de tratament este simpla, accesibila, complet nedureroasa, blanda, fara reactii neplacute si fara a implica crizele de vindecare. Primele 20 de remedii florale au fost realizate prin asa-numita metoda a soarelui, caldura soarelui fiind esentiala in extragerea proprietatilor plantei iar roua plantelor a fost culeasa pentru proprietatile sale vindecatoare, celelate 18 remedii florale fiind obtinute prin metoda fierberii si toate acestea le datoram intuitiei medicale de exceptie a dr. Edward Bach.

Ca urmare, este simplu de concluzionat ca aceste remedii sunt cat se poate de normale si natural, nu au nici o componenta din sfera paranormalului. Astfel, aceste remedii florale aplicate minutios terapeutic reprezinta o medicina pentru suflet la indemana si spre binele tuturor celor care au nevoie.