Cromoterapia

Cromoterapia

 

Terapia cu ajutorul culorilor reprezinta un mijloc de tratament simplu, natural, eficace si este o forma de medicina energetica bazata pe dirijarea asupra unei zone bolnave sau dureroase, a unei raze de lumina colorata in functie de afectiune, localizare sau intensitate a durerii. Fiecare culoare in parte redreseaza echilibrul energetic din zona afectata. Raza de lumina colorata nu actioneaza prin puterea sa ci prin capacitatea speciala de a se integra in sistemul de aparare a organismului care primeste terapia si induce astfel o mai mare capacitate de rezistenta.

Culoarea stapaneste intr-un anume sens intreaga natura iar pentru noi oamenii culorile se identifica cu viata deoarece intr-un univers monocrom viata noastra ar inceta treptat.

Psihologii impart culorile in doua mari categorii,respectiv calde si reci. Efectele psihologice ale culorilor au fost demonstrate astfel ca, din experiente repetate s-a desprins aspectul ca rosul este o culoare dinamica, entuziasta, cu o corespondenta inalta in legatura cu circulatia sanguina, portocaliul trezeste veselia, veselie care trece in forma unei bucurii plenare si in uleiul esential de portocal generand o buna dispozitie, verdele calmeaza si aduce speranta iar violetul este o culoare cu finalitate spirituala preponderenta. Cercetatorii explica acest fenomen prin actiunea oscilatiilor electromagnetice generate de catre raza de culoare. Aceste oscilatii electromagnetice se modifica in raport cu schimbarea mediului cromatic.

Echilibrul psihicului uman are nevoie de toata gama de nuante, de culori pe care natura ni le ofera si nu intamplator si noi imaginam, noi combinatii coloristice. Pe langa efectul terapeutic care vizeaza boala si durerea,  culorile pot fi folosite pentru a induce o stare de bucurie plenara, pentru trezirea potentialului latent al fiintei si pentru a ne accelera evolutia spirituala - elocvent sub acest aspect este documentul lasat de catre Leonardo Da Vinci, om de stiinta in egala masura precum artist, care a marturisit ca, cea mai mare parte a ideilor inovative de ordin stiintific s-au datorat mediului cromatic in care lucre,  asigurat de geamurile incaperii acoperite cu draperii violet intens de o anumita transparenta.

La cabinetul nostru veti gasi in oferta sedinte de cromoterapie cu finalitatile mai sus evidentiate si explicate.