Influența femeii în relațiile interumane
22 Decembrie 2022

Influența femeii în relațiile interumane

Fie ca, acesta lectura sa induca un moment de sincera constientizare si analiza urmand ca filtrul personal sa fie cel care va decide retinerea sau ignorarea acestor concluzii. Titlul posibil al acestei lecturi ar fi „Femeia poate avea influenta negativa si influenta pozitiva asupra barbatului”.

  •  Femeia are o influenta puternica asupra barbatului in maniera in care unul si acelasi barbat poate fi diferit in functie de cine este alaturi de el.
  •  Femeia este cea care dezvaluie in barbat anumite calitati iar altele le neutralizeaza. De cele mai multe ori femeia actioneaza inconstient avand la baza experienta din familie.
  •  Daca femeia nu are incredere in barbatul ei  nimeni nu va avea incredere. In aceasta situatie chiar daca barbatul este demn de incredere, cei care il inconjoara se vor indoi de el. Daca femeia este vesnic nemultumita, atunci in familie toti devin la fel de nemultumiti – de casa, de mancarea gatita, de haine, de vacantele programate s.a. Daca femeia vede in barbat doar defecte si neajunsuri aceste defecte si neajunsuri se vor inmulti.  In aceasta situatie barbatul care are efectiv un potential foarte mare de a fi un sot bun va deveni rau.
  •  Daca femeia nu isi respecta barbatul nimeni nu il respecta.  In absenta respectului femeii fata de barbat, nici rudele, nici prietenii, nici colegii nu il vor respecta. Aceasta atitudine a femeii lipsita de respect fata de barbatul sau are valoarea imprimarii abstracte a unui cuvant pe fata barbatului urmand ca el sa fie caracterizat de acest cuvant, astfel, femeia produce o inscriptionare negativa asupra barbatului iar ceilalti oameni construiesc relatii cu acest barbat in functie de perceperea mentala a acestei inscriptii.
  •  Cand femeia crede ca ar putea  sa isi gaseasca un barbat mai bun acesta este primul pas care va determina tradarea masculina. Sub acest aspect se spune ca femeia este cea insala prima iar aceasta inselare are o natura mentala. In momentul in care sotia a permis prin gandurile sale mesajul ca sotul sau nu este cel mai bun pentru ea, acest barbat va insela fizic.
  •  Daca femeia are un fel de „zgarcenie sufleteasca” si nu vrea sa incalzeasca sufletului sotului cu dragoste el va cauta alinarea in alcool si droguri.
  •  Daca femeia nu ii permite barbatului sa comunice cu prietenii, sa mearga la pescuit sau la alte activitati pe care ea le considera inutile, barbatul va gasi alta odihna in alcool, fumat, jocuri etc.
  •  Daca femeia nu isi deschide inima, barbatul devine zgarcit. In aceasta situatie femeia nu va putea sa ii ceara nimic barbatului pentru ca, femeia inchide calea spre inima ei iar barbatul inchide accesul catre mijloacele financiare. Daca femeia are o atitudine explicit independenta, face totul singura, declara ca nu are nevoie de nimeni, sotul va deveni iresponsabil. Acest barbat chiar daca inainte de a intampina o astfel de atitudine era destul de responsabil el isi va pierde acesta abilitate, se relaxeaza si „va creste impreuna cu canapeaua”.
  •  Daca femeia este o fire suparacioasa atunci barbatul va deveni furios iar furia se va exprima in corpul sau.

Influenta pozitiva din partea femeii

  •  Daca sotia vede in sotul ei  calitati bune si pune accentul pe ele aceste calitati incep sa se dezvolte si sa se inmulteasca. Daca sotia isi respecta sotul atunci prietenii si colegii acestuia incep sa il respecte, il sustin si il ajuta in diverse situatii. Daca sotia are incredere in sotul ei si alti oameni vor avea incredere in el.
  •  Daca sotia nu ascunde nimic de sotul ei, nu il minte si isi deschide inima – atunci sotul nu isi va putea minti sau insela sotia. Daca sotia isi deschide inima in fata sotului acesta va deveni generos, va cauta motive sa o iubeasca si va implica eforturi pentru a o face fericita. Daca sotia isi slujeste sincer sotul, acesta o va lua sub protectia lui, va avea grija de ea si o va proteja de orice.
  •  Daca sotia va trata cu intelegere temperamentul sotului atunci sotul va muta muntii pentru ea. Pentru a face acest lucru sotia trebuie sa invete sa vada calitatile sotului si nu sa faca o apreciere in functie de stereotipurile sale.
  •  Daca femeia vrea sa isi pastreze familia si pentru asta depune toate eforturile sincer si cu dragoste, va face ca aceeasi dorinta sa se nasca si in inima sotului.

De retinut este ca, in viata nu ne putem alege parintii, copiii, fratii si surorile insa cu sotii totul este diferit. Exista aici iluzia alegerii, exista si sentimentul  ca putea fi altul mai bun. Partenerul ni-l ofera Universul, iar din moment ce ti-a dat un astfel de sot inseamna ca ai meritat aceasta alegere. Desigur ca,  poti sa aprofundezi de ce si pentru ce universul a facut acest dar. Ceea ce vei face in continuare cu aceasta „alegere” primita, este optiunea ta si spatiul tau in care sa iti dezvolti creativitatea.

Este doar opinia mea personala in consideratia concluziile care se impun din acest articol – as darui acest articol ca anexa importanta la darul de nunta.

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.