Trezirea spirituală
11 Februarie 2023

Trezirea spirituală

I. CONȘTIINȚA  SPIRITUALĂ

Este un proces de conștientizare a propriului eu, este despre ce înseamnă să devii conștient de darul extraordinar al existenței tale și despre puterea de a accepta prezentul integral cu durerile și bucuriile vieții, cu emoția tristeții și a deznădejdii, cu opusul său extazul împlinirii, cu îndoială și certitudine, cu întâmpinarea liniștită a ieșirii tale din zona de confort.

Trezirea spirituală o calificăm ca fiind o deschidere de drum către iluminare/revelație adică o transformare mentală profundă, care implică ca rezultat o schimbare a percepției a unei persoane asupra vieții, asupra lumii. Orice persoană poate să experimenteze această stare fără să fie nevoie să se detașeze de realitățile și implicările care vin din lumea modernă. De asemenea, nu este nevoie pentru această experiență de ajutorul unui guru, de înscriere într-un cult religios, de nenumărate cursuri a căror finalitate exprimată ar fi câștigarea bucuriei interioare.

Trezirea spirituală se poate declanșa ca fiind un proces natural câștigat prin practicarea unor activități care determină un nivel de conștientizare ridicat precum ar fi meditația, rugăciunea isihastă. Declanșarea trezirii spirituale aduce și dezvoltarea unui sentiment profund de conexiune cu natura, plantele, animalele – experimentarea Unității ceea ce aduce în prim plan întrebările din dialogul cu propria persoană, propriul eu – cine sunt eu? – de unde vin eu? – de ce am venit eu în această existență? – care este lecția existenței mele? – unde urmează să plec din această existență?

Etapele trezirii spirituale încep cu inițierea, perioada dificilă a nopții întunecate a sufletului când se întâmplă să traversăm sentimente de deznădejde, disperare, absența vreunei speranțe și nefericire, ca fiind o perioadă în care sufletul se străduiește să se recalibreze. În continuare, o altă perioadă următoare este cea în care survine modificarea perspectivei urmată de perioada de căutare a sufletului pentru atingerea nivelului de conștientizare și comunicare cu propriul eu. O etapă următoare este aceea de eliminare sau renunțare la obiceiul vechi, simțiri, sentimente reprimate, relații nepotrivite, conștientizarea toxicității emoționale ș.a. O ultimă etapă este cea de integrare a bucuriei împlinirii depline.

Desigur, în fața unui asemenea parcurs trebuie să-ți pui întrebarea cum ai să poți să faci față unui asemenea proces? – Ai nevoie de o grijă deosebită asupra purificării corpului prin proceduri de dezintoxicare, asigurarea unei alimentații bogată în fitonutrienți, meditația, rugăciunea. De asemenea, o grijă deosebită se va direcționa către selecția riguroasă a relațiilor pe care le ai  cu obiectivul că, doar acele relații să rămână active cu oamenii cu care rezonezi, poți avea subiecte comune și posibilitatea de a dezvolta aceste subiecte. Lectura și studiul vor trebui accentuate cu o selecție corespunzătoare a ceea ce lecturezi în conformitate cu nivelul debutului și a parcursului procesului de trezire spirituală. Va trebui să elimini tot ceea ce vei considera și vei simți că nu este autentic în viața ta și să nu îți raportezi existența la manifestarea a diferite roluri, diferite măști, diferite liste de priorități toate raportate unor așa-zise obligații/așteptări din partea societății cât și în sfera personală. Va trebui să aplici cea de-a doua teză a “Cărării împărăției” respectiv să înveți să te prețuiești, să te iubești pentru ca astfel să îl poți iubi pe semenul tău ca pe tine însuți.

Trezirea spirituală aduce în prim-plan aspectul că este posibil a fi complicată, dificilă, profundă dar nu uitați schimbă în bine viața ta și pe tine însuți la un nivel de bucurie deplină. Pentru a conștientiza deschiderea pentru tine a unui asemenea drum din experiența celor care au parcurs acest drum, poate nu au ajuns încă la finalul lui, dar sunt în măsură să facă recomandări este bine să cunoști ceea ce putem numi simptome fizice/mentale/emoționale a evoluției spirituale.

1. De regulă experimentezi o activitate crescută pe chakra Sahasrara în zona creștetului capului – furnicături, mâncărimi, mici înțepături în zona scalpului și posibil și pe șira spinării. Este o senzație de energie care vibrează și care se poate răspândi în corp. Această vibrație poate fi resimțită și ca o presiune în creștet ca o apăsare în vârful capului. Se poate întâmpla ca aceste senzații să se manifeste și printr-o scurtă electrizare a părului însoțită de senzația de piele de găină pe tot corpul. Aceste senzații se pot aprecia ca o deschidere a centrului energetic pregătit să primească Energia Divină.

2. Instabilitate emoțională – vă supărați fără motiv, sunteți deprimați apoi foarte fericiți, apoi foarte iritabili – un carusel emoțional care obosește. Emoțiile care se derulează rapid se simt în zona chakrei inimii, în capul pieptului. Acest centru energetic nu trebuie confundat cu inima care se află spre stânga. Aceste simptome sunt destul de greu de suportat și recomandarea este aceea de a accepta aceste emoții și a le lăsa să curgă. Respirația conștientă și profundă poate fi de ajutor în această situație. Încercați să conștientizați și existența emoției dar și faptul că ea dispare. În momentul în care conștientizați emoția nu conduceți această emoție către o persoană anume, vă faceți astfel curățenie în trecutul vostru și trebuie să vă mențineți clară intenția de a elibera toate aceste probleme vechi cu blândețe. Exprimați-vă mulțumirea pentru efortul pe care corpul îl face de a elimina aceste emoții reprimate și sedimentate. Veți fi pus în situația de a renunța la anumite relații, anumite activități care nu se mai potrivesc modificărilor de frecvență personală intervenite dar nu vă simțiți vinovați pentru această situație.

3. Avem în trecutul nostru probleme care au rămas nerezolvate, aceste probleme pot să revină în prezent pentru a-și găsi rezolvare și astfel  să putem aprecia închiderea acestor probleme. Dacă ați avut și mai aveți probleme legale de aprecierea de sine, creativitate, vicii veți observa că vor apărea în viața voastră și resursele necesare și oamenii care vă pot ajuta spre această rezolvare. Recomandarea este aceea de a nu aprofunda analiza acestor probleme pentru a rămâne “prins” și a determina analiza lor repetată.

4. Pot să intervină schimbări ale greutății corporale. Sporim în greutatea corpului, de multe ori, din cauza fricilor pe care le-am reprimat și care ies la suprafață pentru a fi vindecate. Corpul reacționează prin convingerea că trebuie să își construiască o apărare, să crească masa de rezistență și pentru o mai bună fixare în fața noilor frecvențe crescute care se manifestă în corp. Trebuie să vă eliberați de obsesia legată de creșterea sau scăderea masei corporale astfel veți ajuta corpul să găsească varianta potrivită de echilibrare. Puteți să aveți o grijă deosebită față de felul în care așezați masa, cum vă bucurați de mâncarea pusă în farfurie, binecuvântați această hrană asigurându-vă că hrana va fi folosită din plin de către corp și nu veți folosi această hrană pentru a vă satisface foamea emoțională. Veți experimenta urmarea binecuvântării hranei cu echilibrarea apetitului.

5. Intervin modificări în obiceiurile alimentare respectiv pofte venite brusc și alegeri neobișnuite – esențial este să nu negați ceea ce corpul cere. Unele persoane vor constata o diminuare treptată a senzației de foame, alte persoane, din contră, se pot confrunta cu momente compulsive, cu apetit dificil de controlat.

6. Trezirea și creșterea spirituală vă aduce un nivel de sensibilitate crescută la tot ceea ce vă înconjoară și puteți astfel experimenta prezența unei alergii alimentare pe care nu ați avut-o. Această situație poate să însemne începutul unui proces de dezintoxicare și respingerea unor alimente pe care corpul nu le mai tolerează.

7. Creșterea sensibilității implică și amplificarea simțurilor – putem să vedem particule strălucitoare, vederea nu este clară, putem să percepem aura în jurul unei persoane, unele obiecte pot să devină, pentru vederea noastră actuală, transparente. Când închideți ochii apare frecvent culoarea roșie în diverse nuanțări. Culorile pe care le vedeți pot fi mai puternicie. În vederea laterală puteți percepe forme albe care pot fi ghizii noștri spirituali. Vederea încețoșată poate fi îndepărtată prin căscat – care destresează și “liniștește” creierul. Auzul poate fi amplificat, putem auzi diverse zgomote, tonuri, sunete electronice. Putem întâmpina situația în care nu înțelegem ce ni se spune de către alți oameni. Putem experimenta auzirea unor alte voci pentru fracțiuni de secundă. Nu trebuie să întâmpinăm cu frică aceste aspecte, putem cere Divinității simplificarea acestei situații. Ceea ce se întâmplă, de fapt, este fenomenul de adaptare a urechilor noastre la noile frecvențe pe care le întâmpinăm. Simțul mirosului, al pipăitului și al gustului se modifică, se exacerbează uneori până la nivelul la care simțim aditivarea chimică a alimentelor și respingem aceste alimente. Se poate să experimentăm prezența bruscă a unui miros de flori fără a putea găsi un corespondent cu mirosul florilor pe care le cunoaștem – aceasta s-a regăsit în experiența multor mistici și trebuie să vă bucurați deplin.

8. Pot să apară nejustificat erupții cutanate, acnee, zona zoster – pur și simplu se exprimă episoade de supărare reprimate în trecut care în prezent revin pentru a fi rezolvate și dau aceste semnale. Ceea ce se întâmplă, de fapt, este eliminarea de toxine care aduc la suprafață și toxina emoțională care se cere a fi rezolvată. Nu îndepărtați, nu desconsiderați aceste emoții revenite, ele reprezintă pentru voi o temă care impune rezolvare.

9. Experimentați perioade de letargie și de oboseală care sunt de fapt o consecință a schimbărilor majore intervenite în existența voastră. Trebuie să aveți o atitudine blândă, de cruțare a propriei persoane și să apelați la odihnă atunci când simțiți oboseală nejustificată de efort.

10. Dacă până în momentul prezent ați experimentat diferite senzații în timpul rugăciunii, a meditației, în prezent puteți fi afectat de dificultăți de concentrare dar modul în care intrați în contact cu spiritul să fie mult mai rapid. Din această cauză percepția este modificată iar rugăciunea și meditația tinde să se scurteze ca timp.

11. Senzații inconfortabile – o încălzire bruscă pornită din creștet are valoarea unei supra încărcări sau din contră, o senzație foarte rece. Aceste senzații sunt curenți de energie care se resimt în valuri. Când valul de energie pătrunde în corp este foarte puternic puteți să vă confruntați cu o senzație de greață, de teamă, însă, reprezentarea ta asupra acestei energii ca fiind izvorâtă de la divinitate te eliberează de teamă și te ajută să experimentezi bucuria acestor noi senzații. Dacă aceste senzații se repetă șu nu le percepeți cu o stare de bine ci o ușoară neputință de a le gestiona solicitați fără reținere Divinității ajustarea măsurii pe care corpul tău ai convingerea că o poate suporta.

12. Apar diferite simptome fizice – probleme digestive, spasme sau crampe musculare, pusee de accelerare a ritmului inimii, dureri în piept, dureri de gât, simptome de gripă vibrațională vocalizări sau mișcări involuntare. Asigurați-vă în această situație un control medical iar dacă  medicul a stabilit că nu este o boală trebuie să înțelegeți că starea este temporară, o stare de experimentare a unor boli vechi, nevindecate, care apar pentru scurt timp și se cer a fi vindecat.

13. Vă simțiți mai ușori, frecvența personală este mai înaltă, ați clarificat probleme emoționale, ați făcut curățenie în bagajul de reprimări din trecut și astfel veți arăta mult mai tineri decât vârsta pe care o aveți.

14. Experimentați o stare de confuzie datorită faptului că visele sunt foarte “reale”. Se întâmplă ca aceste vise să poarte mesaje iar din aceste vise veți reuși întotdeauna să vă amintiți cee ace este important pentru voi însă fără a forța acest aspect.

II. TREZIREA – EVOLUȚIA  SPIRITUALĂ

Diverse schimbări care intervin în viața de zi cu zi în cadrul acestor două etape. Schimbările pe care le dezvoltăm au caracter exemplificativ și au fost selectate din experiența parcursă de mai multe persoane în etapele sus amintite.

15. Intervin schimbări majore în viață cum ar fi: schimbarea locului de muncă, modificarea statutului în sens defavorabil la locul de muncă, divorț, situație de boală – sunt, de fapt, evenimente care vin pentru a determina încetinirea ritmului de viață, simplificarea vieții, te obligă să îți pui întrebarea ce înseamnă viața pentru tine, caracterul major cu care se derulează aceste modificări, te pune în situația de a nu le putea ignora. Care este finalitatea urmărită – renunțarea la atașamente concomitent cu un sentiment deplin de compasiune și unitate cu tot ce vă înconjoară.

16. Constatați brusc că slujba pe care o aveți nu vi se potrivește iar efortul pe care îl depuneți ca să faceți față este epuizant. Nu mai acceptați diverse tipare restrictive sau obligaționale impuse de mediul social. Înțelegeți mult mai bine care situații și care sunt persoanele care sunt “toxice” pentru dvs.  Căutați cu un alt interes mult mai ridicat care este scopul adevărat al vieții și încercați să înțelegeți dacă sunteți pe drumul bun. În acest context s-ar putea ca să vă simțiți atrași de natură, de arte. Începeți să raționalizați multitudinea de lucruri care vă înconjoară și câte din ele sunt practic inutile fiind astfel obligat să gândiți felul în care să vă eliberați de ele.

17. Aveți la un moment dat sentimentul că viața voastră nu este în ordine, că nu aveți puterea de a pune totul în ordine iar pentru această capacitate va trebui să vă ascultați inima pentru a se deschide calea.

18. Vă pierdeți interesul pentru activitățile mondene, pentru shopping, pentru petreceri și constatați cu uimire că nu mai sunteți deschis față de astfel de evenimente, din contră, căutați singurătatea pe care începeți să o acceptați mult mai bine.

19. Întâmpinați perioade de ferventă inspirație, creativitate – primiți idei. Astfel de perioade vin cu scopul de a înțelege drumul pentru a vă atinge țelul.

20. Observați că “timpul se comprimă”, aveți percepția că totul se derulează rapid iar în acest ritm rapid au apărut atât de multe schimbări în viața voastră. Acest ritm de multe ori năucitor poate fi gestionat cu mai multă relaxare, nu vă lăsați cuprins în acest ritm și nici nu sădiți în adâncul ființei o nevoie de anticipare și îngrijorare cu privire la viitor. Doar în creșterea liniștei interioare veți putea percepe ghidarea voastră în această etapă.

21. Întâmpinați un sentiment că urmează să se întâmple ceva – atenție sporită să nu vă creeze anxietate pentru că nu aveți motive de a vă îngrijora.

22. Întâmpinați o stare de nerăbdare, aveți senzația că trebuie să faceți ceva dar nu ați înțeles pe deplin ceea ce creează un sentiment de incertitudine neconfortabil. A accentua nerăbdarea până la urmă este o lipsă de încredere în puterea supremă a sufletului vostru. Nu încărcați gândirea cu diferite configurări ale viitorului ci, concentrați-vă asupra prezentului pentru a da posibilitatea certitudinii să se manifeste.

23. Aveți o dorință profundă de a înțelege conectarea spirituală, revelația, începe un interes sporit pentru latura spirituală, interes acompaniat de constatarea că lumea materială nu vă poate aduce mulțumirea. Trebuie să vă ascultați inima și astfel veți înțelege cale care se va deschide.

24. Ați trecut prin multe schimbări și intervine o neliniște care vă face să gândiți că sunteți într-un fel diferit în raport cu alte persoane, ce s-a întâmplat de fapt – sinele vechi rămâne în urma voastră și încercați să vizualizați imaginea voastră nouă în această etapă.

25. Simțiți nevoia de ajutor pe această cale spirituală. Dacă sunteți angajați plenar vor apărea în viața voastră acele persoane care pot să vă fie “învățători”, de asemenea cărți, filme, evenimente și veți primi cunoașterea în măsura în care o puteți asimila și ulterior o puteți duce mai departe.

26. Unele persoane descriu senzații deosebite respectiv “simt că nu sunt singuri”, senzații care apar și pe timpul nopții, sunt acompaniate și cu senzații de vibrație, ceea ce, de multe ori duce la segmentarea somnului și reprezintă modificări energetice care vin după purificarea emoțională. Ca urmare, într-o astfel de situație binecuvântați spațiul înainte de culcare și aveți certitudinea siguranței că vă aflați în grija Divinității, nici un sentiment de teamă nu trebuie să intervină și nici cel de autoînvinovățire.

27. Treceți printr-o perioadă de învățare rapidă și prin probleme personale cărora le percepeți o rezolvare la fel de rapidă. Cultivați-vă curajul de a întâmpina tot ceea ce vine cu convingerea capacității că veți putea depăși fiind pregătit astfel pentru vindecarea spirituală.

28. Vă apropiați de momentul adevărului și constatați că aveți o integritate sporită. Nu mai doriți să le faceți pe plac oamenilor care vă înconjoară și care        s-au obișnuit cu o astfel de atitudine din partea voastră. Veți înțelege că o căsnicie a devenit nepotrivită pentru voi, la fel și locul de muncă. Secretele pe care le-ați păstrat cu multă consecvență vi se par acum aspecte lipsite de importanță și vă puneți problema corectitudinii. Ascultați-vă inima intuiția se va activa odată cu capacitatea de a spune NU. Desigur, situația implică supărarea celorlalți care nu vă înțeleg etapa de evoluție, trebuie să mergeți mai departe, trebuie să câștigați independența spirituală.

29. Simțiți instaurarea în propria ființă a unei armonii, capacitate de adaptare la curgerea anotimpurilor, în raport cu fazele Lunii, se mărește conectarea voastră cu pământul, se naște nevoia de a mulțumi Mamei Pământ pentru că vă dăruiește conștiința locului vostru în natură.

30. Intervin mici evenimente “ciudate”: becurile pâlpâie în prezența voastră, radioul își sporește sunetul sau se dereglează ca și cum ar avea paraziți, telefonul vostru se blochează, computerul se blochează, însă specialiștii vă asigură că nu prezintă nici o defecțiune. Nu vă speriați, din contră, amuzați-vă. Încercați să meditați aducând un câmp de protecție de lumină în jurul aparatelor, a obiectelor electrice la acre survin asemenea incidente și de ce nu și asupra mașinii voastre de fiecare dată înainte de a pleca la drum.

III. TREZIREA – EVOLUȚIA  SPIRITUALĂ

31. Pot să apară numere, simboluri, diferite viziuni, trebuie să fiți atenți la mesajul spiritual care se transmite. Să nu faceți o obsesie din astfel de apariții și nici să vă construiți imaginea unei persoane superioare cu eventuale calități nenominalizate în raport cu semenii săi.

32. Pot să apară coincidențe și ceea ce numim mici miracole pentru a vă confirma că sunteți pe direcția bună, că faceți alegeri corecte. Este un gen de comunicare pe care sinele vostru superior începe să îl aibă cu voi.

33. Crește intuiția, vă gândiți la cineva, întâlniți imediat persoana respectivă. Vă gândiți la cineva, acea persoană vă contactează telefonic în scurt timp. Ați devenit foarte senzitiv, în această situație pot să apară flash-uri privind evenimente din trecut dar atitudinea voastră nu este reactivă, copleșitoare.

34. Experimentați unitatea cu toate cele ce vă înconjoară, cu toate formele de viață și încercați un sentiment de compasiune și dragoste necondiționată pentru toate.

35. Se instalează un sentiment de liniște interioară pentru că aveți certitudinea de a nu fi singuri.

36. Comunicarea cu Sinele vostru Superior este integrată și deveniți astfel mai puternici spiritual.

37. Trebuie să vă monitorizați cu atenție gândurile, dorințele acestea se îndeplinesc mai rapid și mai eficient de aceea grijă mare ce anume cereți.

38. Se poate întâmpla să vă confruntați cu senzații de amețeală acestea intervin după clarificarea și eliberarea unei mari probleme emoționale și se datorează faptului că nu sunteți bine “ancorați” – o slăbiciune temporară a chakrei bazale Muladhara. Vă puteți ancora sporind consumul de proteine. De asemenea, consumați fructe de culoare roșie: căpșuni, zmeură, coacăze roșii, rodie, legume: mangold roșu, sfeclă roșie, tomate ș.a. Conectați-vă cu mama pământ și umblați cu picioarele goale în iarbă pentru câteva minute. Meditația de ancorare este foarte potrivită în această situație.

39. Pot să intervină aritmii cardiace, pusee de tahicardie – se întâmplă în situația în care “inima se deschide”. În această situație dacă nu vă simțiți bine, consultul medical de specialitate se impune pentru a îndepărta orice posibil diagnostic în această sferă de specialitate.

40. Apare o dorință nestăvilită de a ne găsi sufletul pereche și dorim o relație care să corespundă persoanei care am devenit deja în acel moment. Când intervine această dorință trebuie să înțelegem că – eu trebuie să fiu genul de persoană pe care eu doresc să o atrag. Trebuie să învățăm să ne iubim pe noi și locul în care ne aflăm înainte de a ne pune problema dacă putem atrage un astfel de partener. Fără să instalați un atașament față de această dorință vă puteți aștepta ca într-o zi să întâlniți pe cineva care este mai potrivit pentru voi dar nu construiți o imagine asupra a cine doriți să fie persoana și nici nu puneți condiționare asupra termenului. Bucurați-vă de viață în condițiile și la nivelul la care ați ajuns și lăsați viața să curgă pur și simplu cu tot ce apreciază să vă aducă spre evoluția voastră.

41. Apar relații noi în viața voastră iar relațiile vechi se rup pentru că nu mai puteți să rezonați cu anumite persoane și vă distanțați într-o atitudine corectă în același timp simțindu-vă atrași de noi oameni. În această etapă de realiniere s-ar putea să rămâneți singuri pentru o perioadă – bucurați-vă de singurătate, de lipsa de presiuni, de lipsa conflictelor exterioare, meditați, rugați-vă, odihniți-vă mai mult, faceți lucruri care vă plac, nu puneți condiționări, nu aveți așteptări și veți reuși ca în jurul vostru să se configureze un nou cerc de prieteni în deplină rezonanță cu cel care ați reușit să deveniți.

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.