1. Supa pregătită după o rețetă veche s-a dovedit a fi mai puternică decât antibioticele în situația unei răceli, gripă, infecții ale urechii.
Reţeta şi câteva sfaturi.
Această supă are proprietăţi vindecătoare şi te apără de răceli, infecţii ale urechii sau gripe. Un studiu al Universităţii din Washington a descoperit că usturoiul este de 100 de ori mai puternic decât antibioticele prescrise de medici, iar combinat cu piper, ceapă şi supă de pui devine un veritabil antibiotic. Supa este grasă, dar grăsimea are rolul de a combate eventualele efecte neplăcute ale usturoiului, deşi fiind fiert acesta nu este deranjant din nici un punct de vedere (miros sau gust).
Ingrediente: 2 cepe mari, tăiate mărunt, 33 căţei de usturoi, curăţaţi, 1 lingură cu boabe de piper, 1 lingură de cimbru proaspăt, tocat, 1 cană cu smântână grasă, 1 mână de ierburi proaspete, pătrunjel şi câteva foi de dafin, 2 linguriţe de ulei de măsline, 2 linguri de unt, 1,5 litri de supă de pui limpede.
Preparare: Căleşte ceapa tăiată mărunt în ulei în care ai topit untul. Pune puţină sare şi adaugă usturoiul întreg, dar zdrobit cu lama cuţitului (nu pisat, ci doar strivit). Lasă totul câteva minute împreună şi pune ierburile (cimbru şi frunzele de dafin) apoi boabele de piper. Acoperă şi lasă totul câteva minute la foc mic. Adaugă supa de pui şi lasă să fiarbă la foc mic circa 30 minute într-un vas acoperit. Adaugă smântâna, potriveşte de sare şi după ce smântâna s-a dizolvat complet, strecoară supa. Adaugă pătrunjel proaspăt (cel puţin o legătură mare) şi lasă supa să stea 10 minute, acoperită. Acum poţi să mănânci supa, simplă sau cu felii subţiri de pâine prăjită, unse puţin cu unt. Supa se consumă toată, nu se păstrează la rece, nu se reîncălzeşte. Este ideal să o consumi în câteva ore după preparare. Este miraculoasă, calmează simptomele de răceală şi gripă uşoară, calmează tusea şi scade febra.
În vederea consumului acestei “supe minune” trebuie să adoptăm prudență în situația existenței unor suferințe active ale stomacului, pe tractul digestiv, vezica biliară, luând în considerare cantitatea semnificativă de ceapă, usturoi, boabe de piper, care pot constitui un factor de iritare.
2. Remediu pentru plămâni
Compoziție: 1 kg de miere de salcâm, 12 căței de usturoi, 400 gr nuci tăiate mărunt, 400 gr grâu încolțit, 15 lămâi bio proaspete.
Procedura: grâul încolțit împreună cu usturoiul se pisează, se adaugă nucile tăiate mărunt și 10 lămâi tăiate mărunt cu tot cu coajă (atenție obligatoriu lămâile trebuie să fie certificate Bio și permis consumul cojii), la sfârșit se adaugă zeama de la 5 lămâi proaspăt stoarse. Acest amestec se păstrează în frigider, în recipient de sticlă 3 zile iar din a 4-a zi se consumă 1 lingură înainte de masă, 1 lingură înainte de culcare cu minim 30 de minute.
3. Remediu pentru plămâni
Compoziția: 1 kg de ceapă (cumpărată de la producători particulari), 1 litru de apă, 250 gr de zahăr brun, 2 linguri de turmeric, 1 rădăcină de ghimbir.
Procedură: se pun ingredientele amestecate la fiert, pe foc mic până când lichidul scade la jumătate, se decantează bine lichidul rămas, se păstrează în recipient de sticlă ermetic închis și se consumă 2 linguri dimineață – 2 linguri seara înainte de masă.
Pentru remediile 2 și 3 recomandăm a se solicita opinia medicului curant/medic de familie pentru persoanele care au diabet sau prezintă o afecțiune de tip inflamator pe tractul digestiv având în vedere ingredientele ceapă/turmeric/ghimbir.
Cabinetul “Medissa Vita” oferă terapii realizate prin biorezonanță magnetică pentru îmbunătățirea activității sistemului imunitar în situația de răceală, gripă, viroză și poate oferi și program individualizat de fitoterapie cu ceaiuri medicinale, tincturi, remedii gemoterapice.