Echilibrul acido-bazic din organism
27 Aprilie 2023

Echilibrul acido-bazic din organism

Echilibrul acido-basic din organism este un factor determinant al stării de sănătate. Nivelul de substanțe acide și respectiv bazice trebuie ținută sub control pentru a preîntâmpina instalarea unei stări de acidoză în organism ceea ce poate declanșa debutul mai multor boli. Nivelul de aciditate sau alcalinitate este pHpH-ul mai mic de 7 reprezintă acid, pH-ul mai mare de 7 este alcalin. Când vorbim despre echilibrul acido-bazic al corpului acest echilibru se referă la substanțele care alcătuiesc corpul fizic ca fiind acide sau alcaline. Acest echilibru este influențat în mare măsură de alimentele pe care le consumăm, de metabolismul individual dar și de stresul oxidativ – poluare, stres, infecții, inflamație, medicamente, tutun, chimicale existente în alimente, produse de igienă, produse de întreținere, produse farmaceutice, etc. Corpul menține constant acest echilibru acido-bazic cu ajutorul sistemelor de regularizare precum sunt: plămânii și rinichii. În situația în care corpul stochează mai multe toxine acide pe care nu le poate elimina, echilibrul acido-bazic se dereglează. Într-o asemenea situație organismul va fi obligat să extragă din rezervele alcaline și neutralizante ale corpului precum sunt: carbonatul de calciu din oase și din dinți, carbonatul de magneziu din oase, potasiul din mușchi – consecința fiind o demineralizare a corpului. În timp acumularea acestor deșeuri acide va antrena o acidoză metabolică latentă care va afecta negativ transportul oxigenului și nutriția celulelor. În aceste condiții activitatea enzimatică scade, capacitatea sistemului imunitar scade, astfel apariția mai multor boli este posibilă – osteoporoză, artroză, artrită, eczemă, gută, herpes, otită, sinuzită, bronșită, calculi renali și biliari (pietre la fiere și la rinichi), oboseală cronică, dureri de cap, crampe musculare, lipsa de energie, depresie, nervozitate, etc. Un astfel de dezechilibru spre acidoză se poate manifesta la instalarea lui prin: mâncărimi, piele uscată, transpirație fără efort, traspirație greu mirositoare, urină portocalie, răceli repetate, carii dentare, dureri difuze musculare, dureri articulare, căderea părului, unghii fragile, reflux gastric ș.a.

Trebuie să rețineți că, este posibilă realizarea măsurării pH-ului prin efectuarea unui test urinar la dumneavoastră acasă, test realizat cu benzile de test disponibile în farmaciile naturiste. Testarea urinei se va face pe o durată minimă de 7 zile, dimineața, la prânz și seara, iar dacă în mod constant pH-ul este mai mic de 6 concluzia care se impune este că suferiți de acidoză.

Cauzele principale care conduc la instalarea stării de acidoză sunt: hrana nesănătoasă, igiena de viață necorespunzătoare, sedentarismul, stresul.

În continuare expunem o listă a alimentelor acide și alcaline cu recomandarea ca să realizați un aport de 80% alimente alcaline și 20% alimente acide în vederea restabilirii echilibrului acido-bazic. Va trebui să acordați o atenție deosebită alimentelor bogate în minerale alcaline – calciu, potasiu și magneziu precum sunt:cartofii, bananele, migdale, caise uscate, castane comestibile, cartoful dulce, avocado, algele, semințele încolțite/germinate.

Cabinetul “Medissa Vita” oferă ședințele de evaluare prin biorezonanță magnetică cu Eductor 64 prin care se determină existența stării de acidoză, riscul de instalare a stării de acidoză și efectuează terapii biorezonante pentru ameliorarea consecințelor acestor stări exprimate în corpul fizic. Cabinetul oferă servicii de fitoterapie respectiv programe de administrare a unor ceaiuri, tincturi din plante circumscrise reechilibrării acido-bazice. Pe blogul nostru în completarea prezentului articol vă sugerăm să lecturați și articolul intitulat “Yin –Yang”, articol în finalul căruia am listat alimentele Yang pe diferite grade până la extrem Yang – alimente deosebit de valoroase pentru restabilirea echilibrului acido-bazic al organismului și evitarea prelungirii unei stări de acidoză cu consecințe în planul sănătății mai dificil de ameliorat.

Hrana alcalina
Hrana acida

Selectaţi alimentele zilnice încercând să respectaţi proporţia de 80% alcaline şi 20% acide.

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.