Pancreasul – metode tradiționale de tratament naturist
26 Mai 2023

Pancreasul – metode tradiționale de tratament naturist

Pancreasul este cea de a doua glandă ca mărime după ficat, este unul dintre organele vitale ale organismului uman, funcțiile sale fiind la fel de importante precum cele ale inimii, ficatului sau creierului – organe fără de care nu se poate trăi. Rolul pancreasului este unul esențial în procesul de digestie deoarece pancreasul este responsabil cu secreția de insulină pentru a controla și a regla nivelul de zahăr în sânge, eliberează importante enzime digestive. Având în vedere rolul atât de important al acestei glande, perturbarea funcției conduce la diabet, fibroză chistică, pancreatită ș.a. Desigur cea mai gravă afecțiune care poate marca acest organ este cancerul pancreatic – boală gravă care nu dă simptome specifice în fazele de început astfel că de multe ori se întâmplă ca depistarea acestei afecțiuni să fie târzie. Pentru a evita afecțiunile pancreasului și complicațiile care pot să intervină pancreasul trebuie să fie pe cât posibil menajat și protejat pe parcursul vieții ceea ce se realizează, în special, printr-o alimentație sănătoasă. Alimentele procesate pe lângă faptul că nu oferă organismului nutrienții necesari au și marele dezavantaj că sunt lipsite de enzime. Lipsa enzimelor din alimente suprasolicită funcția pancreasului, acesta este motivul pentru care recomandarea predominantă în dieta zilnică sunt cruditățile care aduc organismului un plus de enzime iar dacă se constată că nivelul enzimatic al organismului este foarte scăzut este indicată administrarea suplimentelor. Alimentele cu adresabilitate marcată pentru menținerea funcției pancreasului în parametri normali sunt : afinele, coacăzele, iaurtul neprocesat, strugurii negri, roșiile, legumele cu frunze verzi, broccoli, usturoiul, cartofii dulci. De-a lungul timpului câteva tratamente naturiste pentru menținerea funcției pancreasului în parametri normali prin rezultatele obținute au devenit metode tradiționale de tratament sau mai bine spus de protejare a pancreasului, precum cele pe care le evidențiem în continuare.

Reţeta nr. 1

Foarte eficient în tratarea pancreasului este mărarul, mai exact seminţele acestuia. Pune într-un pahar o linguriţă de seminţe de mărar şi turnaţi deasupra apă clocotită până se umple paharul. Acoperiţi cu un capac, lăsaţi să se macereze timp de o oră şi apoi strecuraţi. Toată cantitatea trebuie băută câte puţin pe parcursul unei zile.

Reţeta nr. 2

Una dintre cele mai răspândite soluţii tradiţionale este ovăzul. Acesta trebuie neapărat consumat sub orice formă. Spre exemplu, fulgii de ovăz sunt consideraţi încă de mult de vindecători din întreaga lume un produs natural cu calităţi medicinale excepţionale. Aceştia sunt foarte buni pentru organism dacă sunt preparaţi doar cu apă, fără sare, zahăr sau ulei. Fulgii de ovăz trebuie mâncaţi de câteva ori pe zi, în decurs de o săptămână. Deosebit de sănătos este micul dejun prevăzut cu acest produs minune al naturii.

Dacă v-aţi săturat de fulgii de ovăz, atunci puteţi bea infuzie de ovăz, care se prepară astfel: peste jumătate de kilogram de ovăz se toarnă un litru de apă şi se lasă să se macereze timp de o oră. După aceasta se strecoară şi se bea câte jumătate de pahar de trei ori pe zi.

Un sfat. Metodele tradiţionale sunt verificate de-a lungul timpului şi nu se limitează doar la consumarea anumitor alimente sănătoase. Spre exemplu, foarte util s-a dovedit a fi următorul exerciţiu respirator: Trageţi un volum mai mare de aer în piept şi apoi expiraţi-l, reţineţi respiraţia timp de 20 de secunde, încordaţi puţin abdomenul, număraţi în gând până la trei, o dată cu relaxarea abdomenului şi apoi inspiraţi profund.

Reţeta nr. 3

Alte produse foarte utile în prevenirea şi tratarea patologiilor pancreasului sunt: lămâia, pătrunjelul şi usturoiul. Pe baza acestora preparaţi următorul medicament: luaţi 1 kg de lămâi şi scoateţi sâmburii din acestea (dar nu le decojiţi, coaja trebuie să rămână - atenție lămâile trebuie să fie certificate Bio, să rezulte fără nici o îndoială că poate fi consumată coaja acestora); daţi lămâile, 300 gr pătrunjel şi 300 gr usturoi prin maşina de tocat carne; amestecaţi bine toate ingredientele tocate, se pune preparatul într-un borcan şi păstraţi-l la frigider. În timpul tratamentului mâncaţi câte 1 lingură de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mâncare.

Pentru a accentua efectul preparatului, acesta poate fi însoţit de o infuzie din frunze de afine şi merişoare, mătase de porumb şi fasole verde. Puneţi într-un termos cantităţi egale din cele enumerate, turnaţi deasupra apă clocotită şi lăsaţi să se macereze câteva ore. O lingură din preparatul de mai sus (lămâie, pătrunjel, usturoi) se bea cu 1/3 de pahar de infuzie. Tratamentul trebuie să se prelungească timp de 3 luni.

Reţeta nr. 4

Pentru prepararea următorului produs de leac veţi avea nevoie de 500 ml de chefir şi o lingură de hrişcă. Spălaţi bine hrişca cu apă călduţă şi alegeţi impurităţile din ea (dacă acestea există). Turnaţi chefirul peste hrişcă şi lăsaţi să se macereze cel puţin 12 ore. De preferat să-l pregătiţi seara, iar dimineaţa să începeţi tratamentul. Dimineaţa împărţiţi preparatul în două părţi egale, mâncaţi o parte în loc de micul dejun, iar cu a doua parte o să înlocuiţi mâncarea de la cină, la prânz trebuie să mâncaţi legume fierte sau coapte. Această dietă trebuie să dureze 10 zile, faceţi o întrerupere tot de 10 zile şi repetaţi cursul. Cei care au încercat acest tratament afirmă că doar după câteva zile simt o uşurare în corp şi dispare în totalitate balonarea.

Conținutul prezentului articol este informativ, metodele tradiționale de tratament naturist evidențiate nu pot înlocui opinia unui medic sens în care recomandăm să consultați un medic specialist pentru obținerea unui diagnostic clinic corect în orice situație veți sesiza în starea dvs. fiziologică simptome ale suferinței pancreasului.

Cabinetul “Medissa Vita” prin ședințele de evaluare prin biorezonanță magnetică poate să determine nivelul funcției pancreasului și să adopte în consecință terapii de rectificare care pot să aducă ameliorare semnificativă atunci când se alătură unui stil de viață sănătos, unei alimentații sănătoase și cu valoare de adjuvant a unui program fitoterapeutic alături de terapia Bowem și terapia prin sunet.

4 comentarii

  • MedissaVita 01 Noiembrie 2023 Scris de: MedissaVita

    Răspuns - Comarițan Irina
    Vă recomandăm consult urgent la un medic gastroenterocolog care va evalua situația dvs. și va dispune investigații imagistice, analize de laborator, și va decide asupra pașilor de urmat. Vă dorim multă sănătate.

  • MedissaVita 01 Noiembrie 2023 Scris de: MedissaVita

    Răspuns - Iliasa Doinita
    Vă recomandăm un consult de specialitate la un medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice raportat la glicemia de 270, iar pentru hematocritul scăzut la un medic specialist hematolog (boli interne). După stabilirea diagnosticului clinic și instituirea tratamentului, vă puteți adresa cabinetului nostru pentru evaluarea nivelului de stres al organismului cu toate consecințele în planul sănătății.

  • Iliasa Doinita 31 Octombrie 2023 Scris de: Iliasa Doinita

    As dori sama ajutati dacă se poate cu o problemă de sănătate a soțului meu,. Are hematocritul scazut la 29 și zaharul în singe 270. Vă mulțumesc nespus de mult. Aștept răspunsul.,

  • Comarițan Irina 30 Octombrie 2023 Scris de: Comarițan Irina

    Pentru stenoză coledociana, ce tratament naturist recomandați, vă mulțumesc....

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.