Luminozitatea tenului - Obiectivul tău nr. 1
13 Aprilie 2023

Luminozitatea tenului - Obiectivul tău nr. 1

Luminozitatea tenului tău spune foarte mult despre sănătatea ta, respectiv dacă pielea este ternă, uscată, cu o tentă palidă marcată, este nevoie de o vitalizare și o strategie de recuperare. Luminozitatea tenului este umbrită și de petele care apar pe piele, de regulă, de culoare bej/caramel/maroniu declanșate de expunerea prelungită la soare fără măsuri de protecție dar și datorită înaintării în vârstă. Petele specifice la o vârstă mai înaintată apar în egală măsură și pe partea externă a palmelor. Desigur că strategia de recuperare în vederea ameliorării sau îndepărtării tentei ușor întunecate a tenului sunt necesare două elemente pentru restabilirea strălucirii naturale respectiv vitamina C și alfahidroxiacizi. Aceste elemente împreună cu o creamă de bună calitate cu conținut de acid hialuronic precum și rutina zilnică de hidratare intensivă a tenului vor conduce la câștigarea unui nivel bun de regenerare celulară și a luminozității feței atât de mult dorită. Esențial în acest proces este și eliminarea celulelor moarte printr-un peeling săptămânal care să permită reînnoirea pielii. Cu privire la peeling-ul săptămânal subliniem faptul că obligatoriu această procedură trebuie efectuată cu produse emoliente care să permit derularea blândă a procedurii și nicidecum să nu aibă un caracter agresiv asupra tenului. În continuare nu vom evidenția proceduri cosmetice și produse cosmetice care să poată fi aplicate și folosite pentru luminozitatea tenului ci vom evidenția remedii naturiste prin aplicarea cărora putem obține luminozitatea foarte bună a pielii, iluminarea zonelor care prezintă pete întunecate după cum urmează:

1. Lemn dulce

Lemnul dulce nu este doar delicios ca ingredient în mâncăruri, ci şi un puternic remediu de vindecare care îţi va lumina excelent pielea. Pentru aplicaţiile de suprafaţă, se recomandă utilizarea pulberii de lemn dulce. Acesta acţionează prin reducerea producţiei de melanină din piele şi prin iluminarea zonelor în care sunt prezente pete întunecate. Îl puteţi folosi în combinaţie cu lapte rece până când se formează o pasta fină. Aceasta se aplică apoi direct pe piele, timp de cel puţin 7 zile, pentru a obţine rezultate vizibile. Alternativ, poţi folosi un amestec de pulbere de lemn dulce, pudră de ovăz şi apă, care va începe să exfolieze părţile deteriorate ale pielii tale întunecate.

2. Lemn de santal

Pulberea de lemn de santal este un alt remediu natural care este conceput pentru uz topic şi are proprietăţi uimitoare de iluminare a pielii. De asemenea, poate fi folosit pentru îndepărtarea acneei.

3. Aloe vera - gel

Poţi amesteca castravete ras cu gel de aloe vera şi să aplici acest amestec pe piele. După o săptămână ar trebui să observaţi o îmbunătăţire a coloraţiei sale. Alternativ, puteţi amesteca castraveţi raşi cu 1 gram de făină şi suc de lămâie. Lasă acest amestec pe piele până se usucă. Perioada de aplicare recomandată este, de asemenea, de o săptămână.

4. Linte roşie

Puteţi folosi lintea roşie ca parte a diferitelor feluri de mâncare, dar, în acelaşi timp, este bună pentru iluminarea pielii. Este bogat în protein. Acest remediu natural vă va ajuta, de asemenea, să scăpaţi de aspectul mohorât al pielii. Poţi folosi lintea roşie pentru a îndepărta celulele moarte acumulate la suprafaţa pielii. Pentru cele mai bune efecte, vă recomandăm să puneţi la înmuiat lintea roşie peste noapte. A doua zi dimineaţa, se macină într-o pasta şi se amestecă cu ulei de cocos şi suc de roşii. Pentru cele mai bune efecte, lăsaţi pasta pe piele timp de 15 minute. Folosiţi acest remediu natural timp de o săptămână pentru a obţine rezultatul dorit.

5. Iaurt

Dacă eşti o iubitoare de iaurt, vei fi interesată să afli că acest produs lactat poate face minuni dacă îl aplici direct pe piele. Nu numai că hrăneşte pielea, deoarece este bogat în nutrienţi, dar conţine şi acid lactic, cunoscut pentru proprietăţile sale de iluminare. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat să amestecaţi iaurtul cu miere crudă, iar apoi să aplicaţi acest amestec direct pe piele. Lasă-l să acţioneze timp de 10-15 minute, apoi clăteşte-l cu apă. Faceţi acest lucru zilnic, timp de 7-10 zile. Ca o alternativă, puteţi amesteca iaurtul cu fulgi de ovăz şi suc de lămâie. Folosiţi acest amestec ca o mască de faţă.

6. Miere

Încă din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosită în tratamentele de înfrumuseţare datorită proprietăţilor sale bogate de hidratare. Mierea este recomandată şi pentru efectele sale iluminatoare, precum şi pentru capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor şi a altor microbi (face minuni în tratarea acneei). Pentru a vă lumina pielea şi a vindeca petele pigmentare întunecate, se recomandă să amestecaţi mierea cu suc de lămâie, lapte praf şi ulei de migdale, lăsaţi acest amestec pe piele timp de aproximativ un sfert de oră, apoi spălaţi-l cu apă. Faceţi acest lucru o data la două zile , timp de 7 până la 10 zile.

7. Zahăr

Zahărul are efecte excelente asupra pielii. Se foloseşte pentru iluminarea pielii.

1 comentariu

  • Gutovschi 14 Aprilie 2023 Scris de: Gutovschi

    Un articol foarte interesant si complex. Multumesc pentru idei!

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.