Reducerea nivelului de stres
14 Septembrie 2022

Reducerea nivelului de stres

Reducerea nivelului de stres este o modalitate foarte importanta si extrem de eficienta de diminuare a riscului de boli cardiovasculare, diminuarea stresului oxidativ asupra celulei, mentinerea unui nivel corespunzator de detoxifiere a organismului. Am subliniat primarea diminuarii riscului de boli cardiovasculare ca fiind un exemplu raportat la prevalenta acestor boli, a accelerarii procesului de vindecare avand in principal la baza scaderea tensiunii arteriale in situatia de hipertensiune.

Adesea cautam sursele de stres in evenimentele exterioare insa, stresul este cauzat, de fapt, de propriile noastre reactii emotionale la evenimente. Desi fiecare isi doreste sa faca pasi practici pentru reducerea stresului, cel mai important lucru de invatat este cum sa iti stapanesti propria reactie la stres, in momentul cand acesta apare sau pregatirea personala pentru o situatie potential stresanta. In situatia in care ai acumulat mult stres fara a-l putea gestiona, fara a avea posibilitatea sa il eliberezi, si primele semne sunt observabile pe starea de sanatate, cea mai eficienta o consider a fi orientarea catre terapiile complementare.

Orientarea catre terapiile complementare ar trebui sa aiba in prim plan sedinte de biorezonanta magnetica Eductor 64, sedinte pentru echilibrarea centrilor energetici ai organismului, modificari ale stilului de viata in sensul aplicarii unui proiect de durata privind un stil de viata sanatos, sedinte de Access Bars si sedinte de Theta Healing. In situatia in care urmarile stresului acumulat s-au exprimat intr-o forma pregnanta in corpul fizic se va impune negresit consultatia medicului de familie, a medicului specialist, care in stabilirea diagnosticului se va putea folosi de constatarile din punct de vedere energetic si a nivelului de stres prezent, efectuate de catre terapeutul in terapii complementare.

In situatia instituirii unui tratament medicamentos, absolut obligatoriu de urmat, sedintele de terapie vor putea fi urmate in continuare pentru reducerea nivelului de stres, cu o subliniere speciala pentru sedintele de biorezonanta magnetica, rezultatele obtinute in terapie vor putea sa contribuie decisiv la succesul deplin al tratamentului medicamentos instituit, medicul fiind cel care va putea determina evolutia pozitiva a pacientului. Cu privire la reducerea nivelului de stres este fara indoiala valabil principiul conform caruia – „urmand zi de zi aceleasi actiuni, atitudini, nu te poti astepta la rezultate diferite in sens pozitiv”. Ca urmare, se impune a fi determinate acele actiuni si atitudini proprii care conduc la stagnare sau si mai grav la sensul negativ si asupra carora se va aplica schimbarile potrivite precum si a urma diferite metode consacrate cu rezultate pozitive in reducerea stresului cum ar fi:

  • Respiratia constienta – reprezinta o metoda simpla care poate contribui la reducerea nivelului de stres in forma unui exercitiu simplu: inspir lent, profund, pe nas, in timpi 1-2-3, retinerea 1 secunda si expir lent cu buzele intredeschise  in timpi 1-2-3.
  • Relaxarea musculara progresiva, care se realizeaza prin relaxarea grupelor musculare – exercitiul aplicabil grupelor musculare constand din – contractie puternica 5 secunde urmata de relaxare 15 secunde – folosirea metodei conduce in timp la abilitatea de a recunoaste tensiunea musculara si actionand asupra tensiunii musculare ne vom bucura de relaxare.
  • Imageria mentala – imaginatia ghidata – un exercitiu simplu este acela in care adoptand o pozitie relaxata iti imaginezi in cat mai multe amanunte un loc care iti aduce bucurie – malul marii cu zgomotul valurilor, apusul de soare urmarit lent, nisipul fin presand pe talpile picioarelor tale, o gradina cu arbori, flori colorate, pe care te vei stradui sa le identifici si sa le apreciezi pe rand culoarea, parfumul, sunetul, fosnetul, si toate acestea pe un fond de muzica relaxanta. Exercitiile de imagerie mentala pot fi insotite de exercitiile de respiratie constienta aplicate in acelasi timp cu rezultate efectiv spectaculoase.
  • O plimbare in ritmul tau va improspata gandirea si simturile. Plimbarea intr-un parc, gradina, iti va oferi posibilitatea observarii peisajului intalnit ceea ce va declansa o stare de bine.
  • Contactul fizic – in forma imbratisarilor elibereaza un hormon numit oxitocina ceea ce conduce la o reducere semnificativa a nivelului de stres.
  • Desen – pictura – chiar daca nu te pricepi la desen, metoda simpla de colorare a unor figuri geometrice complexe poate reduce substantial nivelul de anxietate si de stres.
  • Stilul de viata – adoptarea unui stil de viata sanatos care implica alimentatie sanatoasa, stil de viata activ, miscare cel putin 30 de minute zilnic, hidratare corespunzatoare a organismului, 6 – 8 ore de somn profund si odihnitor poate contribui de o maniera covarsitoare la gestionarea nivelului de stres din viata ta.
  • Dialogul mental – este foarte important in sensul reducerii nivelului de stres sa ai un dialog cu tine insuti, mereu pozitiv, in cuvinte si imagini pozitive, fara autocritica, fara indoieli, fara previziuni fataliste pentru ca neindeplinirea acestor aspecte de pozitivare accentueaza semnificativ reactia negativa la stres. Dialogul cu tine insuti optimist si increzator va putea fi ulterior ca modalitate sa fie aplicat si in conversatiile cu alte persoane si in dezvoltarea relatiilor.
  • Organizarea – activitatii tale cu un plan bine gandit transpus intr-o lista cu prioritati iti va permite sa-ti reduci stresul unei munci lipsite de organizare.

In plan personal, stresul si presiunea psihica generata de lipsa de timp vor fi accentuat reduse daca in plan familial vei invata sa delegi parte de responsabilitati in urma unei analize obiective.

În completarea articolului pe care l-ai citit, ai următoarele articole conexe:

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.