Zece semne ale intoxicării organismului
04 Februarie 2023

Zece semne ale intoxicării organismului

  1. Apar frecvent stări de oboseală nemotivate, stare de plictiseală și apatie, nivel scăzut de energie cu toate că ne odihnim și ne hrănim suficient.
  2. Perioada de somn se mărește uneori peste măsură în forma unei somnolențe dificil de controlat și constatăm că, deși dormim, somnul nu este de calitate iar la trezire nu ne simțim odihniți.
  3. Pot să apară simultan – o transpirație cu un miros pătrunzător, un miros neplăcut al respirației, un gust deosebit în gură, urina cu miros pătrunzător și de culoare închisă.
  4. Limba prezintă, dimineață după trezire, o depunere albicioasă în forma unei pelicule.
  5. Simțim tot mai frecvent nevoia de a mânca dulciuri concentrate în cantitate mai mare. De asemenea simțim nevoia de a consuma alimente prăjite în ulei, excesiv de sărate sau puternic condimentate.
  6. Apar una sau mai multe următoarele stări: depresie, anxietate, frică nemotivată, generalizată, nenominalizată, nervozitate accentuată și iritabilitate, reacții de isterie, lipsa capacității de concentrare, confuzie și ceață mentală, dorințe sexuale intense și necontrolate.
  7. Simțim o stare de greutate a membrelor și a corpului în general. Resimțim supraîncărcarea prin “starea de tensiune” la nivelul ficatului. Ne-am confruntat cu stări de indigestie, vomă și greață.
  8. Respirația este de amplitudine foarte redusă, insuficientă.
  9. Suferim de una sau mai multe afecțiuni de natură cronică, boli degenerative, de metabolism sau imunitate precum sunt: diabet, reumatism, anemie, boli infecțioase frecvente.
  10. Suntem predispuși la obezitate/depuneri dizarmonioase de țesut adipos pe diferite zone ale corpului.

Este important să reflectăm cu responsabilitate în momentul în care constatăm la noi sau la cei apropriați prezența acestor semne al intoxicării. Este neîndoios, faptul că aceste semne provin în măsură foarte mare de la o alimentație dezechilibrată deoarece am lăsat la voia întâmplării alegerea a ceea ce mâncăm, când și cum mâncăm.

Cu toate că studiile în domeniul nutriției au avansat – activitatea comercială în domeniul alimentației este înfloritoare, se bazează pe o multitudine de reclame care ne îndeamnă să folosim produse ultraprocesate și prelucrate industrial dar foarte bine prezentate încât să bucure ochiul și să stârnească “pofta” – trebuie să ne punem problema: sunt oare acestea condiții suficiente care pot înlocui inteligența și bunul simț natural al organismului nostru? Ar trebui să fim atenți la acea voce interioară care ne dictează aproprierea de natură, acea transformare pentru a ne simți mai ușori și mai liberi. Toate acestea pot să înceapă cu modificarea alimentației deoarece organismul prin eliminarea acumulărilor nocive va resimți o stare de bine, va resimți cu claritate cum, psihicul și mintea se eliberează la rândul lor de o povară nebănuită. Prin purificarea trupului, a minții și psihicului ființa umană poate să descopere gradat mai mult decât prosperitatea fizică și anume lumina spirituală regeneratoare, regăsindu-se pe sine însăși în deplină armonie și apropriere de însăși sursa existenței – Divinitatea.

Desigur că, până la modificarea responsabilă a alimentației trebuie parcursă dezintoxicarea pentru a ușura și a ajuta sarcina corpului să elimine ceea ce este nociv în organism și produșii de degradare metabolică.

Mari terapeuți naturiști au apelat la dezintoxicare ca fiind un element esențial în terapiile lor, printre aceștia putem menționa Valeriu Popa, Oshawa, Gunter, Suvorin ș.a. Opinia unanimă a fost aceea că organismul își poate regăsi cu mare ușurință sănătatea și echilibrul în condițiile în care substanțele nedorite acumulate de-a lungul a mai multor ani de viață dizarmonioasă sunt eliminate gradat. Multe din manifestările unor boli cum ar fi: erupțiile cutanate, febra, tusea, voma, modificările de tranzit intestinal reprezintă eforturi ale organismului de a elimina substanțele nocive depuse, cu alte cuvinte – organismul are un strigăt pentru ajutor în a fi purificat trebuie doar să ascultați cu atenție această voce interioară.

Orice persoană care dorește în mod conștient să își modifice, în bine, starea de sănătate va trebuie să își asume parcurgerea unor cure individualizate, regimuri alimentare de purificare pe termen scurt și o alimentație cât mai pură pe termen lung. Pentru o alegere adecvată a unui regim focalizat pe segmente ale corpului/anumite afecțiuni este recomandat să ținem cont de efectul pe care îl urmărim, de constituția noastră, de caracteristicile noastre specifice (înălțime, greutate, vârstă, stil de viață). Dintre curele și regimurile alimentare cu eficiență dovedită în purificarea organismului cele mai cunoscute sunt: curele cu sucuri din fructe/legume, curele și regimurile cu crudități, alimentația crudiforă, regimurile cu legume și cereale (Oshawa), regimul alimentar cu orez și lapte, regimurile alimentare de tip Yang, diferitele forme de post ( post complet, post exclusiv cu produse vegetale, post cu apă), curele cu fructe (exclusiv).

Fiecare dintre aceste cure și regimuri abordate cu responsabilitate și multă înțelepciune pot să aducă darul neprețuit al unei sănătăți înfloritoare.

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.