Vine, vine primăvara | 9 Diete pentru o siluetă de primăvară
12 Martie 2023

Vine, vine primăvara | 9 Diete pentru o siluetă de primăvară

La sfârșitul sezonului de iarnă tot mai des primim solicitări privind diete “minune” pentru scăderea greutății corporale, kilograme acumulate pe perioada iernii. Opinia noastră nu este centrată pe diete rapide a căror rezultate sunt foarte dificil de menținut, ci mai degrabă pe modificări ale stilului de viață, pe implementarea în timp a unui stil de viață sănătos, pe o scădere în greutate de maxim 4,5 – 5 kg pe lună, scădere ponderală care să se bucure și de aportul unui program disciplinat de mișcare. Faptul că înțelegem să venim în întâmpinarea solicitărilor cu câteva diete/remedii cu efecte rapide în scăderea ponderală se datorează considerației pe care o avem față de satisfacția emoțională pe care aceste rezultate o conferă persoanei, ceea ce poate reprezenta un start bun pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, un stil de viață în care normalizarea greutății corporale vine ca un rezultat firesc. Subliniem necesitatea unui consult medical prealabil în special în prezența unor probleme cunoscute de către medicul de familie/medicul de specialitate pentru a obține opinia de confirmare în vederea adoptării unei diete rapide care aplicată individual să nu antreneze efecte negative în plan secundar. Din multitudinea de diete calificate a fi rapide am selectat câteva cu componente naturale: legume/fulgi de cereale/brânză proaspătă/carne/pește/fructe cu o procedură foarte puțin laborioasă și nivel economic acceptabil:

1.DIETA COMPUSĂ

Mic dejun (Ora 6-7) – un pahar mare de apă plată la temperatura camerei cu 2 linguri zeamă de lămâie.
Ora 11 – un bol mic cu 2 linguri fulgi de ovăz şi iaurt natural.
Prânz – variante: orez + legume, un castron mare de ciorbă, o salată de legume, 1 grătar carne slabă, ciuperci cu legume la cuptor, o salată mare diversă cu 100 gr. brânză sau 150 gr. peşte fără ulei (ton).
Ora 17 – o ceaşcă de fructe (nu struguri, nu banane)
Cina – un iaurt mare sau ciorbă fără carne – exclus pâine.
Performanţă = 3 kg/săptămână

2. DIETA  BALERINEI

Ora 8 – o cafea mare
Ora 10 – 2 ouă fierte cu puţină sare
Ora 12 – un pahar mare suc de roşii
Ora 14 – 100 gr. carne de curcan cu 1 felie pâine neagră prăjită
Ora 16 – un măr
Ora 18 – 100 gr. brânză de capră sau de vacă, fără alte specialităţi
Ora 20 – un ceai de muşeţel sau roiniţă.
Toată ziua se va consuma 2 litri apă plată în care se pun 3 limete tocate mărunt.
Performanţă = 1 - 1,2 kg/zi

3. DIETA RAPIDĂ

Ora 7 – 2 căni cu apă plată la temperatura camerei, după 15 minute cafea, după 15 minute un fruct, o felie de brânză cu legume, o mână de diverse seminţe.
Prânz – o ciorbă fără carne, un grătar de peşte cu legume crude, o linguriţă de ulei.
Ora 17 – salată din 5 legume, 2 felii de brânză, o felie de pâine neagră prăjită.
Cina – ceai sedativ + o felie de pâine neagră prăjită.
Se consumă zilnic 2 litri de apă plată în care s-a fiert timp de 15 minute coaja unei lămâi foarte bine splălată, apa se consumă a doua zi, coaja se aruncă.
Performanţă = 9 kg – 14 zile

4. DIETA RAPIDĂ APORT VITAMINA C

Mic dejun – cafea + ½ grep. roşu
Ora 11 gustare – 4 biscuiţi fără zahăr
Prânz – 2 ouă fierte, o felie pâine neagră prăjită, o salată de crudităţi, ceai digestiv, un grep. roşu
Ora 17 gustare – un iaurt mic, o lingură tărâţe de ovăz
Cina – 200 gr. carne de pui sau peşte, o salată de crudităţi cu lămâie, o linguriţă de ulei de ulei de măsline, fără pâine.
Performanţă = 15 zile 7-9 kg.

5. DIETA DETOXIFIANTĂ HEPATIC

Un pahar seminţe de cânepă se răşnesc proaspăt se fierbe cu 3 pahare de lapte nepasteurizat până scade la cantitatea de 1 pahar, se strecoară şi se bea fierbinte dimineaţa, timp de 5 zile după care urmează o pauză de minim 10 zile.
Performanţă = detoxifică ficatul şi contribui la scăderea în greutate.

6. ADJUVANT ÎN DIETĂ

440 gr. miere lichidă (vie), 500 ml. oţet de mere din sursă verificată, 9 căţei de usturoi românesc curăţat şi pisat – se pun împreună la macerat 5 zile, se agită zilnic compoziţia de două ori şi se consumă o lingură dimineaţa, o lingură seara înainte de masa timp de 6 luni de zile, timp în care nu se consumă pâine, dulciuri concentrate, produse cu conţinut de făină alba.
Performanţă = 15 – 17 kg.
Acest adjuvant a fost recomandat de către marele nostru naturopat ing. Valeriu Popa.

7. COMPOT DE SFECLĂ

Un borcan de 3 litri în care se pune 700 gr. sfeclă roşie decojită şi tăiată cubuleţe, 100 gr. de stafide, 2 linguri de făină de secară, 2 linguri de miere – se lasă la temperatura camerei 7 zile, se amestecă de 2 ori pe zi, se strecoară prin tifon, se pune în sticle, se păstrează în frigider şi se consumă timp de 21 de zile câte 3 linguri de 3 ori pe zi înainte de mese, după care urmează o pauză de minim 90 de zile.
Performanţă = restabileşte funcţia hepatică şi renală. Nu se recomandă persoanelor cu probleme grave gastro-intestinale, insuficienţă hepatică, gută.

8. SUC REVITALIZANT

În blender – un castravete, o lămâie, o lingură suc de aloe, o lingură ghimbir, 2 legături pătrunjel, un pahar de apă, compoziţia rezultată se filtrează şi se păstrează în pahar de sticlă (nu metal, nu plastic) de preferinţă se consumă pe stomacul gol.

9. DIETA RUSEASCĂ

Dimineaţa – 400 ml. apă fierbinte cu o lămâie după care se consumă 2 portocale sau 2 grep. Sau 3 mere şi ½ cană migdale sau nuci.
Prânz – 150 gr. piept de pui sau vită fiert + 1 iaurt mare grecesc.
Cina -  2 ouă fierte, salata mare de castraveţi cu mărar, sare, 1 lingură ulei de măsline. Se consumă 1.5 litri ceai verde fără arome, repartizat pe parcursul zilei.
Ora 21 - ceai sedativ. Nu se consumă pâine.
Performanţă = 5 kg. în 7 zile

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.