Remedii pentru accelerarea metabolismului
16 Martie 2023

Remedii pentru accelerarea metabolismului

Metabolismul este un cumul de reacții chimice care se produc în organism, al căror scop este acela de a transforma hrana în energia necesară pentru susținerea proceselor celulare și de a elimina reziduurile metabolice. Procesele prin care organismul folosește energia  obținută ca urmare a transformării hranei se numără digestia, respirația, creșterea masei musculare, arderea și depozitarea grăsimilor. De fiecare dată când omul se alimentează, enzimele din celulele corpului său acționează împreună pentru a transforma hrana în energia necesară care menține funcțiile organismului. Metabolismul trebuie înțeles precum um motor de reacții chimice care mențin în viață corpul uman. Este adevărat că viteza la care funcționează acest motor al corpului uman variază de la o persoană la alta.

Persoanele care au un metabolism rapid sunt cele care folosesc foarte rapid caloriile sunt oameni care pot mânca multe alimente cu valoare caloric ridicată fără să ia în greutatea corporală pe când persoanele cu un metabolism lent se pare că au nevoie de puține alimente pentru a declanșa acumularea și depozitarea de grăsime. Pentru a preîntâmpina acumularea și depozitarea de grăsime corporală una dintre variantele posibile de aplicat ar putea fi remediile naturiste pentru accelerarea metabolismului care puse în practică împreună cu mișcarea efectuată în mod regulat pot să conducă la rezultate foarte bune.

În continuare evidențiem câteva remedii pentru accelerarea metabolismului, remedii în compunerea cărora regăsim plante medicinale, legume, verdețuri, fructe, cereale.

  1. Beţi în fiecare dimineaţă un pahar cu apă caldă în care aţi stors sucul de la o lămâie. Proprietăţile benefice ale lămâilor pentru menţinerea unei greutăţi echilibrate sunt binecunoscute şi apreciate. Apa caldă cu lămâie este un excelent detoxifiant şi dezinflamant pentru corp. Lămâile sunt bogate în pectine (la fel ca merele), care ajută la combaterea poftelor alimentare. Numeroase studii medicale au demonstrat că persoanele care au o dietă mai alcalină tind să piardă în greutate mult mai rapid. De asemenea, vitamina C din lămâie participă şi la eliminarea colesterolului rău şi la arderea grăsimilor din organism.
  2. Consumaţi la micul dejun un bol de fulgi de ovăz (cu lapte de migdale sau lapte de cocos). Fulgii de ovăz sunt fibre solubile care sunt metabolizate mai lent de către organism. Ca rezultat, nivelul de insulină din corp scade, iar ritmul metabolismului creşte. Puteţi adăuga şi puţină scorţişoară deasupra pentru un plus de savoare, dar şi pentru a impulsiona metabolismul. Acest condiment atât de popular conţine o serie de compuşi care ajută corpul să metabolizeze zaharurile mai repede.
  3. Consumaţi zilnic 3-4 căni de ceai verde. Există numeroase studii care au confirmat că consumul pe termen lung al catechinelor din ceaiul verde este îndeosebi benefic pentru arderea grăsimilor şi ajută de asemenea la creşterea nivelelor de oxidare a grăsimilor şi a termogenezei.
  4. Presăraţi piper negru peste mâncărurile preparate şi peste salatele de crudităţi. Uleiurile volatile pe care le conţin boabele de piper au un puternic efect antiinfecţios asupra căilor respiratorii şi stimulează procesele digestive, îmbunătăţind metabolismul.
  5. Consumaţi zilnic 2-3 căni de ceai de ghimbir. Atunci când consumăm ghimbir, se produce o mai bună absorbţie a nutrienţilor esenţiali în organism, datorită stimulării secreţiilor din stomac şi a exnzimelor pancreatice. Ceaiul de ghimbir reduce dorinţa constantă de a mânca şi creşte ritmul metabolismului datorită efectului său termogenic.
  6. Consumaţi zilnic 2-3 căni de ceai alb. Consumul frecvent de ceai alb încetineşte capacitatea corpului de a absorbi grăsimile, ceea ce reduce riscul de supragreutate. În plus, ceaiul alb conţine o cantitate importantă de cafeină, o substanţă stimulantă care accelerează funcţia metabolică.
  7. Beţi zilnic 2-3- căni cu ceai de mentă. Proprietăţile acestei plante medicinale atât de populare ajută la diminuarea poftei excesive de mâncare, care este un factor cheie atunci când dorim să pierdem în greutate. Consumul ceaiului de mentă între mese ne ajută la menţinerea sub control a anxietăţii care ne impulsionează apetitul emotional şi ne ajută să evităm consumul excesiv de calorii.
  8. Consumaţi în mod regulat, în fiecare zi, aproximativ 300-500 gr de ceapă crudă sau gătită, în supe sau salate, timp de 20 de zile consecutive. Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magnezu, dar este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol.
  9. Fierbeţi în 2 litri de apă până scad la 1 litr, 70 gr de coada-calului şi 50 gr de rădăcină de gheara-mâţei. Stercuraţi şi apoi adăugaţi 40 gr turmeric. Lăsaţi să mai fiarbă la foc mic timp de încă 5 minute, strecuraţi şi împărţiţi infuzia în 8 părţi pe care le veţi consuma în 4 zile, de 2 ori pe zi, 4 zile consecutive, în fiecare săptămână, timp de 6 săptămâni consecutive, adică 24 de zile în total.
  10. Fierbeţi 40 gr de frunze de frasin într-un litru de aă timp de 10 minute. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Strecuraţi şi consumaţi de-a lungul zilei timp de o săptămână.
  11. Fierbeţi timp de 10 minute, 40 gr de frunze de frasin, 30 gr de flori de lavandă şi 30 gr de unguraş. Lăsaţi să se răcească şi strecuraţi. Împărţiţi infuzia în 8 părţi pe care le veţi consuma în 4 zile, de 2 ori pe zi, timp de 16 zile consecutive, faceţi pauză timp de 8-10 zile, apoi reluaţi cura timp de 16 zile, adică 32 de zile în total.
  12. Fierbeţi timp de 15 minute într-un litru de apă 30 gr de turmeric, 50 gr de frunze de mesteacăn şi 40 gr de creţuşcă. Acoperiţi şi lăsaţi să se infuzeze timp de 1 oră, apoi strecuraţi infuzia împărţiţi în 6 părţi pe care le veţi consuma în 3 zile, de 2 ori pe zi, 6 zile pe săptămână, timp de 5 săptămâni consecutive, adică 30 de zile în total.
  13. Alternaţi comprese calde şi reci pe zona trunchiului (în special în zona ficatului, vezicii şi căilor biliare) timp de 15 minute. Compresele pot să fie umectate în prealabil în infuzie de măghiran. Realizaţi acest procedeu timp de 6 săptămâni consecutive, de 3 ori pe săptămână.
  14. Cu ajutorul blenderului procesaţi câteva frunze de varză roşie, un pumn de frunze proaspete şi spălate de leurdă şi 1/2 cană cu apă. Procesaţi până ce obţineţi o băutură omogenă şi consumaţi acest suc proaspăt, o dată pe zi.
  15. Consumaţi zilnic o infuzie de coji de mere cu scorţişoară. Coaja de mere este recunoscută datorită capacităţii sale de a ajuta la pierderea kilogramelor nedorite, iar aceasta se datorează prezenţei acidului ursolic, care activează formarea colagenului. Pentru a prepara această infuzie se vor curăţa de coajă 3 mere (de preferinţă ecologice) şi se vor fierbe, într-un litru de apă, 5 minute. Lăsaţi să se răcească puţin şi adăugaţi o linguriţă de scorţişoară.
  16. Consumaţi o infuzie de rozmarin de 3 ori pe zi. Rozmarinul are proprietăţi carminative, ceea ce înseamnă că facilitează eliminarea gazelor acumulate în aparatul digestiv. Infuzia de rozmarin se prepare din o linguriţă de planta la o cană de apă. Este recomandabil să se bea această infuzie după mesele principale ale zilei.

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.