Sporește vibrația naturală a corpului
Detoxifierea este un pas fundamental pentru a ne recâștiga o stare bună de sănătate, este practic o curățenie internă de primăvară care va avea consecințe pozitive asupra nivelului propriu de energie. Detoxifierea de primăvară conferă un restart pentru sistemul digestiv și sistemul imunitar și ameliorează semnificativ starea dumneavoastră emoțională. Detoxifierea eficientă are la bază schimbarea unor reguli de viață, modificări ale alimentației prin reducerea consumului de carbohidrați rafinați concomitent cu creșterea consumului de legume și fructe. Pentru sporirea rezultatelor este necesar și un program de exerciții fizice de minimum 30 de minute zilnic sau mers pe jos în ritm rapid de 4 km/oră în limita realizării a 8000 / 12000 pași. Primăvara ne întâmpină cu o multitudine de verdețuri pline de vitamine și minerale precum ceapa verde, loboda, spanac, usturoi verde, leurdă, kale, mangold, rucola, valeriană, ș.a. Aceste verdețuri au capacitatea de a alcaliniza mediul intern al organismului ceea ce va determina și capacitatea de luptă împotriva infecțiilor. Obligatoriu, nu trebuie să uitați consumul de apă care este de 35 ml/kg/corp, ex. o persoană cu greutatea corporală de 70 kg va avea un consum obligatoriu de apă de 2,45 litri. Apa se bea înainte cu 20-30 minute de masă, la o oră după-masă și între mese. În detoxifierea de primăvară plantele pot să ajute foarte mult laboratorul organismului care este ficatul, pentru ca acesta să își mențină o bună capacitate de procesare a substanțelor nocive. Plantele cu o bună reputație, excelente rezultate, sunt armurariul, frunzele și rădăcina de păpădie, ceaiul verde – aceste plante pot să accelereze tranzitul intestinal, să elimine apa în exces reținută în corp, să întârzie procesul de îmbătrânire conferind mult mai multă vitalitate.
În continuare expunem o cură de detoxifiere de 3 zile cu rezultate foarte bune iar în perioada de stabilizare a rezultatelor acestei cure de 3 zile veți putea aplica toate cele mai sus evidențiate.
Cura de detoxifiere durează 3 zile, elimină toxinele şi kilogramele în plus
Colonul, plămânii, ficatul, rinichii şi pielea sunt mecanisme naturale de detoxifiere ale organismului uman. Cu toate acestea, în prezent, sistemul de detoxifiere trebuie susţinut. Alimente toxice pline de aditivi alimentari, fructele şi legumele cu pesticide, carnea cu hormoni, medicamentele, vasele de aluminiu şi de plastic, emisiile industriale, fumul instalaţiilor de încălzire sau gazele de eşapament – toate creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea agenţilor patogeni precum bacterii, viruşi şi ciuperci, care conduc la boală. „Un colon intoxicat, disfuncţional, poate sta la originea ficatului obosit, durerilor articulare, psoriazisului, eczemelor sau migrenelor. Intoxicarea organismului îşi pune amprenta nu doar asupra interiorului, ci şi asupra exteriorului.”. Următoarea cură curăţă organismul de toxine, îi redă vitalitatea şi îl scapă de până la 3 kilograme într-un mod sănătos.
Cura de detoxifiere de 3 zile.
Prima zi:
- Micul dejun: sucul proaspăt stors din 3 grapefruit-uri, în care puteţi adăuga 1 linguriţă de spirulină (se găseşte în orice plafar); 1 ceaşcă de ceai de plante (ex. levănţică), îndulcit cu miere.
- Prânz: o salată mare din castraveţi, roşii, ardei roşu, ardei galben, ţelină, ridichi, broccoli şi multe frunze de pătrunjel, asezonată cu ulei de măsline şi suc de lămâie; 1 pahar de suc obţinut din 2 portocale, 1 măr, 2 morcovi, 1-2 cm rădăcină de ghimbir, tulpină de ţelină.
- Cina: o salată din sfeclă roşie, ceapă, usturoi, untişor, salată, andive, mentă, asezonată cu ulei extravirgin de măsline; nectarul obţinut la blender dintr-o jumătate de ananas proaspăt şi o felie de pepene galben.
A doua zi:
- Micul dejun: 150 ml de iaurt, magiun de Topoloveni (magiun de prune) şi 300 de ml de apă plată cu sucul de la o jumătate de lămâie; ulterior se poate lua o gustare care conţine: 2-3 morcovi, jumătate de tulpină de ţelină, jumătate de lămâie verde, omogenizate la blender şi eventual diluate cu apă plată, 5-6 miez de nucă, o ceşcuţă de stafide.
- Prânz: Salată de seminţe crude de dovleac, de floarea-soarelui, morcov ras, ardei roşu şi galben, roşii, ridichi, rondele de ţelină, asezonată cu vinegretă obţinută din ulei de măsline cu suc de lămâie, se bea şi ceai de mentă.
- Gustare după-amiază: o banană şi un nectar preparat la blender din 2-3 piersici sau nectarine, o legătură de mentă proaspătă, o linguriţă de magiun de prune (fără zahăr).
- Cina: legume la grătar, roşii, ardei, fenicul, dovlecei, ciuperci, ceapă, vinete, cartofi dulci. Se pot stropi cu ulei de măsline şi suc de lămâie; se mai pot consuma 4-6 migdale sau miez de nucă; se bea o ceaşcă de ceai de plante medicinale aromate (mentă, fenicul, rozmarin, muşeţel).
A treia zi:
- Micul dejun: salată de fructe din pere, mere, struguri, ananas, mango; iaurt natural cu 1 linguriţă de fulgi de ovăz şi magiun de prune; 1 ceaşcă de ceai verde, neîndulcit şi 1 pahar de nectar la blender din 1-2 pere, o ceaşcă de zmeură şi una de căpşuni.
- Prânz: supă rece din roşii, ceapă, usturoi, castraveţi, andive, pătrunjel frunze şi rădăcină, morcov, piper negru – toate măcinate – servită cu pâine integrală; se bea ceai verde, neîndulcit.
- După-amiază: se mai poate consuma un fruct proaspăt: măr, pepene, cireşe, pară, zmeură, etc.
- Cina: se prepară „al dente” paste de grâu dur, se asezonează cu ulei de măsline şi cu un sos pesto cu busuioc. Se poate servi cu puţină brânză proaspătă, cu seminţe de pin. Se adaugă o salată din ardei, roşii, ceapă, usturoi, toate cu ulei de măsline şi suc de lime.