Procesul de îmbătrânire
27 Ianuarie 2023

Procesul de îmbătrânire

Progerina – este o proteină prezentă în toate celulele corpului implicată în procesul de îmbătrânire.

Expunerea prelungită la soare datorită radiației ultravioletă afectează colagenul.

Efectele negative astfel create pot fi prevenite prin administrarea de rezveratrol conținut în strugurii negri și acidul ferulic conținut în tărâțele de grâu, de orz, de ovăz și în căpșuni.

De asemenea, remedii utile cu eficiență constatată sunt: uleiul de pește, uleiul de luminița nopții, uleiul de avocado, uleiul de tărâțe de orez.

Frumusețea feței tinere este dată și de grăsimea profundă a obrazului care conferă contur și aspect plăcut feței.

Această grăsime profundă a obrazului scade odată cu înaintarea în vârstă, scăderea ei creând absența unui suport solid efectul fiind de piele lăsată. Pentru refacerea acestui strat profund de grăsime sunt recomandate aplicații externe cu lanolina, unt de cacao și ulei de squalen.

Ce este uleiul de squalen? – Squalen-ul are o compoziție foarte asemănătoare cu celulele corpului uman prin interacțiune cu apa captează oxigenul și saturează țesuturile umane. Squalen-ul a fost izolat din ficatul de rechin. Rechinii au nevoie de acest compus pentru organismul lor pentru a-l satura cu oxigen în timp ce se află la mari adâncimi. Proprietățile acestuia constau în regenerează celulele și le saturează cu oxigen fiind un puternic antioxidant, hidratează pielea și menține echilibrul de umiditate al corpului. Urmare a unor cercetări întreprinse pe o perioadă de 10 ani s-a dovedit și activitatea antitumorală a acestei substanțe care are capacitatea de a distruge celulele străine dăunătoare sănătății corpului uman. În afara ficatului de rechin, care conține o proporție însemnată, squalen-ul se mai regăsește în ulei de măsline presat la rece, semințe de in, ulei de in presat la rece, semințe de bumbac, tărâțe de orez, drojdie de bere, ulei din germeni de grâu, ulei de amarand.

În cadrul eforturilor pentru încetinirea îmbătrânirii și chiar reversibilitatea îmbătrânirii, un aspect important vizat este acela al unei odihne corespunzătoare 7 – 8 ore de somn, pe cât posibil prima parte situată între orele 22 – 24, astfel remediile naturale care ajută în caz de insomnie facilitarea și menținerea hormonului somnului – melatonină – sunt sucul de vișine, consumul de banane, de portocale, ananas, pastă de tomate, fulgi de ovăz și aplicații de ulei esențial de cedru.

Remedii naturale cu adresabilitate directă către sănătatea femeii sunt de recomandat următoarele:

  • Ginseng-ul – este considerat cel mai puternic remediu antiîmbătrânire, în special varietatea crescută în condiții naturale, în munții din Coreea. Conform efectelor constatate se menționează aspectul că ginseng-ul are capacitatea de a reface în timp scurt fenomenele de involuție ale aparatului genital feminin.
  • Ashwagandha – este un remediu cu proprietăți afrodiziace, cu acțiune ambivalentă respectiv, crește secreția de estrogeni la femei și de testosteroni la bărbați. Printre alte efecte ale acestui remediu se pot enumera combaterea insomniei, stimularea activității creierului, protecție în fața cancerului ovarian.
  • Rodia – fructul de rodie și-a câștigat o bună reputație datorită conținutului său de estradiol natural având o mare capacitate antioxidantă, de blocare a radicalilor liberi. Acest fruct este eficient în prevenția mai multor tipuri de cancer, precum și în prevenirea bolilor de inimă prin împiedicarea formării de plăci ateromatoase pe vase.
  • Vitamina D – în ultimii 10 ani se insistă asupra importanței rolului vitaminei D pentru sănătatea organismului cu mențiune specială în prevenirea bolii canceroase precum și în generarea hormonilor sexuali. Vitamina D este denumită Vitamina Soarelui, sub acțiunea căreia se formează vitamina D la nivelul pielii însă, se recomandă expunerea la soare să se facă toamna și iarna pentru îndepărtarea riscului cancerigen al radiaților solare în timpul intensității maxime.

Vitaminei D i se atribuie deopotrivă capacitatea de prevenție a bolilor cardiace și a diabetului zaharat.

Pentru anularea efectelor nocive ale radiației solare intense este recomandat squalen-ul cu privire la care am dezvoltat la un punct anterior aici doar adăugam faptul că acest remediu se regăsește și în scorțișoară, rozmarin și ghimber.

O luptă eficientă împotriva radiației ultraviolete este apreciată mierea de albine precum și “îngerul păzitor al pielii – aloe vera. Aloe Vera prin administrare internă neutralizează radicalii liberi, crește nivelul de colagen și elastină fiind astfel foarte eficient remediul antiîmbătrânire.

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.